Tagit plats i baren och väntar på något gott! |
Idag blir det en kall "ostpaj". Vi använde den ofta som ett tillbehör till sill eller löjrom. Kompetterade med rödlök och kanske lite creme fraiche.
Festligt och smidigt att förbereda och lätt att dekorera vackert om du lägger det som portionsbitar på en vacker tallrik.
Skulptur i ett av sovrummen |
Tack Anne, Inger, Helene och Agneta för ett oförglömligt minne! |
Västerbottensflarn
25 port (ja..det är ett gammalt
hotellrecept)
Färdig smördeg
750 gr västerbottenost alt
smakrik ost du gillar
5 dl vispgrädde
15 äggulor
Salt & peppar
Klä runda pajformar med
smördeg Grädda skalen i ugn 200 grader ca 20 min.
Rör ut osten i grädden, tillsätt
ägg, salt och peppar. Värm blandningen utan att koka. Slå cremen i pajskalet
och låt stelna i kyl.
Servera i tårtbitar till
sill, grad strömming, löjrom lite rödlök och crème fraiche eller använd
fantasin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar