Gerotranscendens
Nu har vargavintern kanske kommit. Ishotellet 2010 |
Jag tycker att jag kan känna igen mig själv i vissa avseenden och med det menas det tydligen att jag börjar bli gammal!
En god marmelad att använda till ostbrickan nu i adventstid. Det är även en fin liten present till någon du tycker om.
Min
fikonmarmelad
500 gr torkade fikon
4,5 dl socker
1 citron, skal och saft
100 gr skållad hackad
mandel
1.
Blötlägg
fikonen över natten. Koka dem mjuka i blötläggningsvattnet ca 10 min. Rör lite
då och då
2.
Mixa fikonen
ganska släta inte helt. Tillsätt socker och citron. Låt det sakta koka upp, och
småkoka i 10 min. Rör hela tiden så
det inte bränner.
3.
Hacka mandeln
och låt den koka med ett par minuter. Töm upp på rena vackra burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar