Det är bra som det är!
Strävan att göra det rätta misslyckas man med så ofta.Ibland blir man bara så trött på sig själv.
Paulus har faktiskt väldig rätt när han skriver:
Paulus har faktiskt väldig rätt när han skriver:
det gör jag inte, men det jag avskyr, det gör jag.
Uppvuxen i den småländska frikyrkan ger ju ett
visst arv. Mycket är gott, ja nästan det mesta, men
det finns ändå en hel del negativa saker som förmodligen kommer
hänga med hela livet på ett eller annat sätt.
En "rädsla" att inte duga, att inte göra rätt sitter
kvar djupt rotat sedan gamla väckelsepredikanter
gick runt i bänkarna och frågade om hur allt stod till.
Att man var tvungen att göra så mycket för att
duga.
Jag lyssnade på Tomas Sjödin när jag var på
gymmet. Han berättade om ett besök hos den
fantastiske munken Wilfrid Stinissen, som lever
i ett Karmelitkloster i Skåne.
Tomas vill få råd om hur han får ett bättre böneliv,
mer djup, mer tid och kanske mer ordning. Wilfrid
"Det är två råd jag vill ge dig och båda tror jag
är från Gud.
är från Gud.
- Det är bra som det är!
-Du ska veta att du är alltid välkommen att bli mer
närvarande hos mig."
Tänk om man fått med sig lite mer av detta!
Allt är redan klart, - sluta att kämpa, sluta att försöka.
Det som ska göras är redan gjort på korset.
Det som ska göras är redan gjort på korset.
Jag menar givetvis att vi ska sträva och ta vårt ansvar
precis som Jonatan säger till skorpan
i Bröderna Lejonhjärta:
"Men då sa Jonatan att det fanns saker som
man måste göra, även om det
var farligt. ’
Varför då’, undrade jag.
’Annars är man ingen människa utan bara
en liten lort’,
sa Jonatan."
Nu kommer en liten upprepning. Ett recept som jag
lämnade ut till midsommarhelgen. Tycker att det passar
om möjligt ännu bättre på Julbordet.
Vi hade den på Hotel Smålands julbord och det var
väldigt uppskattat. Ett komplement till sillen.
SURLAX
Det här behövs:
1 kg skinn och benfri färsk laxfile
2 medelstora gula lökar
Till lagen:
12 dl vatten
3 dl ättiksprit
7,5 dl socker
1 tsk hel vitpeppar
1 tsk hela kryddnejlikor
1 tsk gula senapsfrön
2-3 lagerblad
Gör så här:
1.
Gnid in laxen med ca 1 dl salt,
Låt ligga i 2 tim. Skrapa sedan bort
saltet och skär laxen i 2 x 2 cm stora kuber.
2.
Koka samtiga ingredienser i lagen och låt
svalna.
3.
Skär löken i tunna skivor
4.
Varva lax och lök i en burk eller skål. Slå över
den kalla lagen och täck burken.
Låt stå i ca 2 dygn före servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar