Ibland väcks minnen till liv av dofter, ibland av musik,
ibland till platser som jag återkommer till. Det kan bli överaskande för det
jag minns kan tyckas vara helt borta och så blir allt så överrumplande och
tydligt. Kanske minns jag allt som hänt mig men min hjärna sorterar och gömmer
saker i glönskans vrår i min hjärna. När det behövs så är det plötsligt där så
tydligt.
Just nu är jag mitt i mitt Paradis och där plötsligt kommer
minnenrna fram så tydligt. Varje morgon simmar jag 40 längder i poolen, ja det
är inte så häftigt långt, varje längd tar bara 1 min. Minnerna kommer och går
när jag simmar. Plötsligt är det så gräsligt tomt att simma utan Cina, vi
simmade varje morgon tillsammans och nu ligger jag här själv och sprattlar. Ja det
blir en stund i paradiset som man kan kalla ”bitterljuv”.
Att läsa böcker är just nu min stora sysselsättning. I boken ” Modet att ingenting
göra” skriver Lars Björklund så förståndigt.
”Vid sidan av kärlek,
förlåtelse och försoning är glömskan en av livets möjliga vägar ur mörker och
tomhet. Förakta inte glömskan, den ger dig möjlighet att leva.”
Här i Paradiset kommer lite då och då vackra skatter fram ur
glömskans rum och det får göra så. Ibland får den bitterljuva känslan komma för
att om en stund ändå bli mest ljuv.
Nu till en god lunch eller ett gott tillbehör. en gammal favorit.
MORNING GLORY
800 gr morning glory (kan ersättas med mangold)
2 st vitlöksklyftor och lite stark chili
4 msk matolja
2 st köttbuljongtärningar upplösta i lite vatten
böngroddar
salt och svartpeppar
Dela morning gloryn på hälften. Hacka vitlöken och fräs den i olja i en wokpanna. Lägg i morning gloryn och låt woka tills den mjuknar en aning. Vänd ner böngroddarna. Smaksätt med köttbuljong, peppar och eventuellt salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar