måndag 6 augusti 2012

Kantarellsoppa toppad med bacon

På denna lilla "fläcken"  i vår trädgård plockade jag 5 liter hur snabbt som helst!


Nu är det dags att skörda i skogen. Kantarellerna växer som aldrig förr, lingon i massor, en kompis plockade 15 liter blåbär snabbt. Ut och leta! Det är gratis!

Bön under sommaren.

Tack, Gud, för ännu en dag, för dofterna och smakerna för färgerna och ljuset, för skönhetens intryck. Nu överlämnar vi oss själva, våra familjer och vänner i din trygga famn. Ge oss alla vila och energi för en ny livsdag, i Jesu Kristi namn. ( ur Bönboken, tradition och liv)



Soppan vi njöt av häromkvällen!

Tungt!















Maria,s Kantarellsoppa med bacon.

Jag har prövat många kantarellsoppar men denna är överlägst bäst! 

4 personer
Tid: ca 45 min.
1 liter färska kantareller
4-5 st schalottenlökar
Smör att steka i
2 dl vitt vin
2 msk svampfond
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
maizena ljus redning
salt och svartpeppar
1 pkt bacon
Gräslökstopping
2 msk hackad gräslök
1 dl crème fraiche
1 msk konjak
salt och peppar
Gör så här:
Skär svampen i mindre bitar och hacka löken, fräs detta i smöret så svampen får färg.
Slå på vin, fond och vatten låt koka i 5 min. Slå på grädde och mjölk, låt koka upp igen.
Red med lite maizena, salta och peppra.
Stek bacon i små bitar, låt rinna av på hushållspapper.
Rör samman crème fraich, konjak och finhakad gräslök smaka av med lite salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar