tisdag 15 januari 2013

Räkrulle

Minnen ifrån Ishotellet. En födelsedagspresent jag fick av goa vänner!

SKOLBÄNKEN

Det är fantastiskt roligt att ha hamnat i skolbänken. Så många nya intryck och lärdomar som bjuds.
Idag har vi ägnat dagen åt funktionshinder och funktionsnedsättning. Två fantastiska killar anställda på Furuboda som ambassadörer har hållit varsin föreläsning. Båda två hade CP skador som de lever med och båda två har medverkat i tv-serien "Mot alla odds". Här kunde man verkligen tala om mot alla odds.

När man går på skola ska man läsa många böcker. Dessutom får man massa härliga boktips som bara  måste läsas.
Den sista boken jag läst handlar om gränser, "Det finns gränser". Massa god kunskap finns att hämta här. Jag delar med mig av ett litet avsnitt om "förlåtelse":
"Att inte förlåta är det samma som att inte ha gränser. Oförlåtande människor tillåter andra att kontrollera dem. Att befria människor som sårat dig från sin skuld, innebär att man upphör att vilja ha något från dem och det innebär i sin tur att även du blir fri."





Idag blir det ett gammalt beprövat favorit recept. Det är nog mammas förtjänst att receptet hålls vid liv. Hon har ibland skickat en räkrulle till oss som vi har fått njuta av. Bara sätta in i ugnen när det passar och nästan omöjligt att sluta äta.
Du gör en petit choux deg på långpanna, nästan som du gör en rulltårta. Sedan när den kallnat lägger du på vispad grädde, ost , dill och räkor. Därefter rullar du ihop allt precis som en rulltårta, strör lite ost över. Så här långt kan du förbereda dagen innan. Sedan gräddar du den tills den blir genomvarm och serverar med en god sallad. Kanongott och enkelt,



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar