Nu saknar jag solen! |
Din pilgrimsväg har nu fört fram dig till Livets
källa. Lägg av det gamla, rena dig, ikläd dig
rättfärdighet.
Du känner och omsluter med ömhet,
det svaga likaväl som det starka,
det sjuka likaväl som det friska.
Därför överlämnar jag mig åt dig
utan fruktan och förbehåll.
Förnya ditt dopförbund genom att
teckna det heliga korset över din kropp i
Faderns och sonens och den helige Andes namn. Amen
Vi prövade detta receptet och gillade det.
Enkelt och billigt att använda hel kyckling,
det är så sällan man gör det.
Jennys helstekta kyckling
1
hel stor kyckling,
ca 1,5 kg
50
g
smör
1
dl
mango chutney
2
klyftor
vitlök, pressade
0,5
lime, saften
1
msk
mörk soja
1
broccolistånd, delad
i buketter och stjälkar
1
klyfta
vitlök, skivad
1
röd paprika, urkärnad
och delad i bitar
0,5
röd chilifrukt, i
tunna skivor
1
msk
ljus soja
2
dl
creme fraiche, 34 %
rapsolja till stekning
ris till servering
Gör så här
.
Sätt ugnen på 175 grader.
.
Smält smör och rör sedan i
mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja.
.
Skär eller klipp av
ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril. Gnid in kycklingen med
mango chutney-blandingen, gärna även under skinnet.
.
.
Rosta i en trång ugnsform
175 grader i ca 30 minuter under folie. Ta sedan bort folien och rosta i
ytterligare ca 20 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om sticker i
kycklingen.
.
.
Stek paprika på hög värme
så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i
några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.
.
.
Ta ur kycklingen ur ugnen.
Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche
och koka ihop till en krämig sås.
.
.
Servera kyckling,
chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar