torsdag 10 april 2014

Potatiskaka med pancetta

KLOKORD 

Idag blir det bara lite nostalgiska bilder jag hittade
när jag städade. Bilder från hotellstarten. Den svarta
broschyren vann vi ett pris för och var på stor
hotellfest på Grand Hotel i Stockholm.

Det blir några tänkvärda ord av 
Alexander Pope idag.

En människa behöver aldrig
skämmas för att hon medger
att hon har fel 
-för det vittnar bara om att
hon är visare idag än hon
var igår.

















På väg till fest på Kungliga slottet. Träffa Kungen och Drottningen, för att representera min kommun.


Den här trevliga potatiskakan såg jag på Halv Åtta Hos mig för ett tag

sedan. Smidigt att göra någon dag innan grillfesten och bara

värma på grillen. Funkar även bra med vanlig bacon.

För två veckor sedan hade vi en härlig söndagsmiddag med

nära och kära på ön. Gott på stekfatet!








POTATISBAKELSE

4 
 bakpotatisar

1 msk
 maizenamjöl

200 g
 parmesan

2 msk
 färsk basilika, hackad

1 tsk
 färsk timjan

250 g
 pancetta


 salt och peppa

Potatisbakelse

Sätt ugnen på 180 grader.

Täck botten av en avlång form med pancettan så att det hänger på utsidan, så att du sedan kan vika detta över potatisbakelserna som ett lock.

Skala och riv potatisen, pressa ur potatisen på vattnet. Riv parmesanen grovt, och blanda ihop den med potatisen. Blanda sedan ner basilika, timjan, maizena och salt o peppar.

Pressa ner blandningen i en form, och vik över pancettan så att den täcker blandningen. För att få kakan att hålla ihop bättre, kan du lägga på en likadan form ovanpå med smörpapper emellan. Du kan även använda tex en sten som tyngd.

Sätt den i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Efter detta bör den stå kallt i ca 2 timmar. Skär sedan upp den i skivor och värm i panna eller på grillen.
Frukostmatsalen med pappa och BirGitta Edström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar