måndag 30 juni 2014

Fisksås






Tallholmen

Det är namnet på vårt lilla paradis. Idag har
dagen varit så perfekt, inget regn trots prognosen,
Sol och värme. Jag har hunnit måla med
falurödfärg som fått torka i solen. Städat
och skurat båten som var det smutsigaste
jag någonsin skurat men nu lyser den vit
så jag bländas.
Kvällen innehöll bastubad och och lite
spabad.
Jag njöt av TALLARNA. Dessa fantastiska
träd som året om troget ger av sin grönska.
Stammarna har sitt eget skådespel av
färger som blir så sprakande i solnedgången.
De blir mer röda ju längre upp man kollar
men samtidigt ser man hur tunn och skör
barken blir där det röda lyset fram.
Rotsystemet är inte lika  kraftigt som
Ekens men ändå står den där lika trogen
hela året och sprider sin vackra grönska.
Det finns mycket att lära av TALLEN,
trogen, stadig och stabil i alla lägen. Ingen
ruggningstid när allt löv faller av, utan
trogen när höstvindarna sveper in och
snön faller kall runt oss. Tallen står
där med samma trogna grönska! En vänlig
grönskas rika dräkt, året om! 

Vi fångar båge gös och aborre i vår sjö och
det är underbara fiskar att smörsteka. Till
detta gör vi alltid en enkel sås som smakar
supergott, trots sin enkelhet.

2 dl creme fraishe
2 msk hönsbuljong
lite nymald peppar
hackad dill
Koka upp och
servera!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar