söndag 19 maj 2013

Chimichurry

Rosa Fagerhultshägg

Allting har sin tid.

Nu är den bästa tiden på året! Häggen
börjar att slå ut och snart ska vi mötas
av syrenernas doft. Det sägs att
skomakaren alltid tog ledigt denna tid
för att njuta av varje dag. 
Det är nog vad vi också borde göra för
att verkligen lugna ner oss och njuta av
den speciella grönska som bara finns
just denna tid på året.
Att verkligen ta vara på dagen som är,
alla nära och kära som omger oss
på alla sätt. 
Plötsligt kan det komma en kall stormvind
och en mörk natt som vi inte trodde
skulle komma. 
Exakt det hände mellan
hägg och syren förra året. Veckan som
Så fint blommar det på Tändsticksområdet
har gått och som kommer känns som
man åter känner fotstegen av den kalla
stormvinden i nacken.
Den som sagt att tiden läker alla sår
förstår jag mig inte på? Men det blir ändå
lite skör tunn hud över djupa sår som
växer sig starkare för varje år. Det går
väldigt lätt att riva upp såret igen men
på ett märkligt sätt kommer huden tillbaka
lite lättare för varje gång. 
Ärret finns kvar och huden tunnare så
vill jag nog hellre säga.
Ibland kan det bli lite
infekterat i kanterna men då finns det
olika typer av antibiotika som hjälper
till i läkningsprocessen. 
Några bra 
typer av antibiotika kan vara goda vänner, 
naturen och små barnbarn.

Ta vara på varje dag och njut nu av
den underbara tid som nu pågår. Ingen
av oss har koll på hur många km vi ska
få vandra till!
Cape Diem

Ikväll prövade vi att grilla Tommy
Myllimäkkis välhängda kött från
Nebraska, mums.
Till att lägga på köttet hade Victoria
gjort en ljuvlig Chimichurry.
Bara att hacka fint och blanda för
att sedan lägga det på köttet, på
tallriken. En god sallad med bla
avocado i gjorde allt till en 
festmåltid!

Koriander är så gott!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar