tisdag 28 maj 2013

Vitlöksbröd

Se med andra ögon


Det berättas om en gammal kines som bodde
i Beijing på 70-talet. Han beklagade sig över
de utlänningar som efter några månader
återvände hem och kände
behov av att skriva böcker om Kina. De som
var kvar några år brukade nöja sig med att
skriva artiklar, sa han. Och de som bosatte
sig där en längre tid brukade sällan skriva
någonting alls.
En go india vän- Amadji
De första intrycken visade sig ofta i längden
vara fel. Ju bättre de lärde känna landet,
desto svårare blev det att ge en rättvis bild.
Verkligheten verkade vara mer invecklad 
än man trodde från början.

Så är det ju faktiskt med många saker
runt omkring oss. Inte bara hur vi
bedömmer människor efter första mötet
utan hur vi ser på livet runt omkring oss
och på verkligheten.
Ibland är det bra att byta perspektiv,
försöka se livet med någon annans ögon
och inte bara utifrån mitt eget perspektiv.

Ingemar Olsson skriver i en av sina
goa låtar "kom och gå med mig en mil
i mina mockasiner". 
Livet är komplext och sanningen är ibland
svår att se.
Svart eller vitt är inte så enkelt!

Lite blande bilder från Indien.










I helgen prövade jag att göra Lisas
vitlöksbröd. Tyckte de blev jättegoda
kanske tack vare citronsmaken. Har
du en egen enkel variant så tror
jag det blir gott att tillsätta citron
som receptet har här




Mitt KÖKs Vitlöksbröd n Lisa Lemke 

Ingredienser
0.5 limpa vitt bröd, gärna surdegsbröd 

100 g smör 

1 citron 

1 knippe basilika 

1 knippe persilja 

4 vitlöksklyftor 
olja



Gör så här
1. Skär brödet i skivor och stek i varm panna med olja tills det fått fin färg.
2. Blanda rumstempererat smör med fint hackad basilika och persilja.
3. Riv ner skalen från en citron och samt vitlöksklyftorna. Blanda runt och se till att alla ingredienser blandas väl.
4. Stryk sedan ett lager smör på varje brödskiva.
5. In i ugnen på en plåt tills smöret smälter på 225 grader. Ta ut och skiva upp i mindre bitar till servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar