onsdag 12 juni 2013

Hollandaisesås

Min bästa lilla "succulent", det blir hela tiden små bebisar som
man kan flytta till nästa lilla skreva eller ge till en vän.
Tyvärr nästan omöjliga att köpa har inte hittat dem
någonstans. Så kom till mig och tigg!

Små saker med stor kärlek!


Någonstans i Moder Teresas hjälpcenter i Calcutta
sitter ett slitet anslag där det går att läsa följande:
"Vi kan inte göra stora saker, bara små saker med
stor kärlek".
Att små sakerna har betydelse och gör stor
skillnad det har vi väl sett frukten av genom
nunnornas arbete, 4500 nunnor tillsammans
med Moder Teresa har sedan 50-talet uträttat
stordåd. Små saker  med stor kärlek som blivit
livsavgörande för de fattiga.

Kanske är det även så i vår vardag, att just där vi
befinner oss är det samma sak.
- Ett varmt "hej" från hjärtat, ett leende, kanske
bara en varm tanke till den vi möter. Ett sms
eller ett telefonsamtal.
De små sakerna i vår vardag har tyvärr
fått en ringa betydelse i vårt stressade liv.
Vi behöver bara bromsa lite och öppna ögonen
så kan vi göra något















En fantastiskt god hollandaisesås som vi prövade för
några dagar sedan. Med ljuvlig citronsmak, vi åt den
till sparris mmmmmm...
Kan tänka mig att den är god
till lite fisk eller kanske en nyfångad gös i sommar.

Nu är mina kryddor planterade och växer så det knakar!


Hollandaisesås

(receptet kommer från Tina Nordström)

3 msk vatten 

3 msk citronsaft 

1 schalottenlök, finhackad 

3 äggulor 

200 g skirat smör 

salt och vitpeppar ur kvarn 
några droppar worcestershiresås

1. Koka upp vatten, citronsaft och schalottenlök. Koka tills hälften återstår, ta då kastrullen från värmen.
2. Vispa ner äggulorna och fortsätt vispa över mycket svag värme eller över ett vattenbad tills det blir en tjock och fluffig sås.
3. Häll ner det varma skirade smöret droppvis under omrörning, såsen ska hålla cirka 50 grader. Vispa tills den tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar ur kvarn och några droppar worcestershiresås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar