Rosengården
Jag kunde inte svara, för
jag kände mig så underlig, nästan som om jag höll på att bli lessen, och ändå
var jag ju inte alls lessen utan tvärtom.
Jag tänkte säga till min
fader konungen att han inte fick tro att jag var lessen. Men innan jag hann
säga någonting alls, sa han:
“Det är bra att du är glad.
Fortsätt med det, min Mio"
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpYU09EnMRfgIqmGW-Sd8GL6x6rdlhw7Po6Tv0uQywXE6Sy_8-DIEbw18JBmemxxBd-Gims3nN8h8DTekYG8y_XKoj1ve7yF3cdx4ArQdjlYP-1h6DWSbKvUXRrT0loRccffXdI6dFjOU/s400/IMG_6898.JPG)
Visst är hon fantastisk Astrid Lindgren, vilka vackra ord att beskriva något vackert!
Nu kommer världens bästa Caesarsås, ursprunget kommer från min vännina Eva Sundström som är en fantastisk matkreatör!
Nu kommer världens bästa Caesarsås, ursprunget kommer från min vännina Eva Sundström som är en fantastisk matkreatör!
Hotel Smålands CAESARS sås
4 ägg kokta max & min 3 min
3-4 msk vitvinsvinäger
4 tsk fransk senap
1,5 tsk salt
1 tsk mald svartpeppar
1,5 dl purjolök- det gröna
8 dl olja (ej oliv)
2 st vitlöksklyftor
2 tsk
worcestershiresås
1 tsk pressad citron
12 små ansjovis eller sardeller (smaka
av)
2 dl färskriven parmesan ost
Koka
ägget 3 minuter, får ej spricka, lägg i varmt vatten när det börjar bubbla- ta
tiden 3 min. Viktigt att ägget blir riktigt löskokt. Gröp ur ägget med sked
direkt ner i mixern/matberedare.
Lägg
också i senap, vinäger, salt, peppar, och purjo. Mixa.
Droppa
sedan sakta ner oljan under kraftig mixning.
Stanna
och lägg ner vitlöken , worchestern, citron och ansjovis och mixa igen.
Blanda
nu ner den rivna parmesanen. Är den för tjock kan man späda med vatten.
FÖLJ
RECEPTET NOGA! LYCKA TILL!
Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar