söndag 2 september 2012

Hot Thai Chicken



En liten Oppmuntringsbok for kvinner!

Så heter en liten norsk bok som jag fick av en BirGitta 1999 ( står det i boken). Många så kloka ord finns där "Be hver dag og bekymringene vil avta".Mange barn laerer å be på fingrene. Her er metoden fra en sykepleier:
Tommelen er fingeren naemest hjertet ditt, så be först for dem som står deg naermest. Dine egne behov burde selvfölgelig også inkluderes.
Den andre fingeren er den vi bruker til å peke med. Be for de som peker for sannheten for deg, enten det er menighet eller skole.
Den tredje fingeren er den lengste. La den stå for lederne på alle livets områder.
Den fjerde fingeren er den svakeste, noe alle pianister vet. La den stå for dem som er i vanskeligheter og har det vondt- de syke, skadde, mishandlede og sårede.
Lillefingeren er den minste. La den stå for dem som ofte ikke blir lagt merke til, inkludert dem som lider på grunn av mishandling og savn.


Ja då blev det en liten lektion i norska också och barnasinnet har jag nu haft sedan i onsdags. Två små änglar och även två grymma busfrö har återfått sina föräldrar idag så nu kan mormor vila ut!





Idag blir det ett gammalt hotellrecept som vi använde till konferensluncher vi brukade servera med ett gott bröd och en liten sallad som start. Det är mjuka fina thai-smaker. Lycka till!








Hot-Thai Chicken
4 pers
700 gr kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 st. isbergssallad
Ruccolasallad
1 röd och en grön paprika
Marinad:
3 st vitlöksklyftor
2 cm färskriven ingefära
3 msk hot chilisås thailändsk
1 msk oystersås
1 tsk worcestersås
1 tks soya
Några droppar sesamolja
½ citron, saften
2 msk olja
Skiva kycklingen i tunna skivor låt den ligga i marinaden några timmar. Stek kycklingen med all marinad. Häll därefter på mjölk och grädde låt koka i 5 min. Smaksätt med salt och ev lite sambal olek om du gillar hetta. Strimla salladen och lägg den på tallrik, lägg kyckling och sås över bädden och garnera med tunnskuren paprika. Är du inte GI människa kan du unna dig ris till också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar