Bättre att tända en brasa än att förbanna mörkret och kylan!
September är en svart och mörk månad för mig och mina nära. Fast man försöker hålla "stånd" så kryper det på mig.
Idag har det varit en underbar sensommardag med
en morgonpromenad i skogen där vi hittade "magiska" svampställen , vilken lycka!
- Ändå, när det blir kväll så blir det så mörkt, så tungt, känns som det knappt kan bli ljust igen. Jag har "i alla fall" tänt en brasa så det står härliga till! Nu hoppas jag att värmen och ljuset ska smyga sig närmre mig! Jag har samlat ved för många kalla mörka stunder!
Idag blir det en beprövad läckerhetPyttepajer
Tillverkas i engångs alminiumformar
Det här behövs till 30 st:
3 dl vetemjöl
75 gr smör
1 ägg
1 msk vatten
Lökfyllning (15st):
1 stor gul lök
1 msk smör
0.5 dl grädde
1 ägg
1krm salt
0.5 krm peppar
0.5 tsk timjan
0,5 dl riven lagrad ost
Tomatfyllning (15st)
1 stor tomat eller 2
mindre
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
0,5 dl grädde
1 ägg
1 krm salt
0,5 krm peppar
0,5 tsk basilika
1 dl riven lagrad ost
10 svarta oliver u kärnor
Gör så här:
1.
Arbeta snabbt
ihop degen och låt den vila i kylen medan du gör fyllningarna
2.
Sätt ugnen på
225 gr. Skala och hacka löken lagom fint och fräs den i smöret
3.
Blanda löken
med grädde , ägg, kryddor och ost
4.
Hacka tomaterna
och pressa vitlöken. Fräs ihop det i smör på en panna
5.
Blanda
tomathack med grädde, ägg, kryddor och ost. Skiva oliverna
6.
Tryck ut degen
i alminiumformar, typ mazarinformar. Fördela fyllningarna och lägg på oliver på
tomatfyllningen.
7.
Grädda i 15
minuter. Serveras ljumna. Kan frysas och värmas och kan med fördel göras flera
dagar innan festen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar