tisdag 4 september 2012

Crisptårta

Du vet väl om att du är värdefull!

(....att ingen annan är som du, att du är älskad för din egen skull för ingen annan är som du!)

Det röda guldet i Paradiset
""En man hade föreläsning för 500 ungdomar. Han tog upp en 500-lapp och frågade: "Är det någon som vill ha den här?" Givetvis räckte alla upp handen. Han knölade ihop den och frågade samma sak. Alla räckte upp handen. Han stampade på den och frågade samma sak. Alla räckte upp handen. Då sa han " Det här ska vi ta lärdom av, för hur ful och smutsig någon än är så har den fortfarande samma värde.""( hämtat på fb)

Det är en bra bild måste jag säga, så talande. Det är så lätt att göra 3-sekunders värderingar av människor vi möter i olika sammanhang, jag är ganska duktig på det. Kanske det är bra att ha den här 500-sedeln på näthinnan och inse att utsidan betyder så lite. Det är så viktigt att vi människor accepterar varandra som vi är och inte för vad vi presterar.

Här är vårt lilla "dassprojekt". Det gamla blev en vacker brasa och nu har vi målat fönstret. I morgon ska jag måla en grön dörr.





Ska jag någon gång äta tårta så är denna överlägsen. Vi var på tårtfest för något år sedan, vi hade med oss tårtor, säkert 10 olika. Vilken tog slut först? Eva Sandahls Crisptårta. Hon gjorde den på hotelltiden, alltså för ganska länge sedan och den har fått ett bestående värde. Jag brukar göra dubbel sats, det blir nästan två hela långpannor som jag lägger ihop. 



Eva’s Crisptårta
Botten:
4 äggvitor
4 droppar ättiksprit
3 dl socker
3 dl Rice Crisp (finns bland frukostflingor)
Vispa äggvitorna med ättiksprit riktigt vitt och hårt. Rör ner socker och crisp. Dela upp på två bakplåtspapper och bred ut till två liknande ovaler. Låt stå 2 timmar i ugnen på 100 grader.
Kräm:
4 äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
Sjud detta tills det tjocknar och tag av från värmen, rör ner 125gr smör.
När allt är kallt, gärna dagen efter. Lägger du krämen mellan bottnarna. På toppen lägger du 2dl vispad grädde. Garnera efter årstid men kiwi och hackad dajm och lite kakaodamm ovanpå passar ju under hela året.

1 kommentar:

  1. Hade kalas i helgen och den här hade absolut platsat på fikabordet... men får väl göra det nästa gång det blir kalas istället.
    Brukar vara inne här och läsa ibland, fina ord och många härliga recept hittar jag alltid.
    kram

    SvaraRadera