Trygghet och livs-val.
Just nu ägnar jag en hel del av min tid till "utvecklingspsykologi". Så mycket självklart men ändå inte självklart.Redan från första levnadsåret är det så mycket som kan gå fel. Bara 65-70% av våra små bebisar känner full trygghet från livsstarten! Så rullar livet på för dem..... hur ska dessa barn känna tillit att välja och hitta rätt spår i livet?
det vi ser runt omkring. På gatan,
i matkön, på krogen ja precis överallt.
Alla har inte en trygg uppväxt
och alla barn blir inte bekräftade
och sedda. När ingen har kollat på
mig tillräckligt så måste jag kanske
göra något så dom ser och
då kanske jag hamnar bakom
lås och bom.
Det är inte så svårt att vara inlåst när du vet att någon ser dig
Jag tror att vi alla kan göra något mot alla dessa otrygga.
Det behövs ibland så lite
så lite.
Jesu ord i bibeln är viktiga att bära med sig
" allt vad du gjort mot dessa mina minsta
har du gjort mot mig".
Inte svårt att sitta i bur på en fängelse ö när du vet att du är älskad och fri!
I skogen finns det massor av begynnande trattisar, bara ut och plocka!
Nu ska jag dela min trattis-soppa som jag nästan väntat på att dela. Det viktigaste med den här soppan är tillbehören, det gör hela soppan.
När jag kollade receptet upptäckte jag att det kom från Allt om Mat nr 9 1993. Det var Carina som bjöd på den första gången och sedan dess har den ätits varje år nästan
Trattkantarellsoppa & Co
4 pers
Gamla minnen från hotellet! Carina o jag. |
6 dl färska
trattkantareller eller
30 gr torkade
0,5 gul lök
2 msk smör
3 msk vetemjöl
0,5 msk tomatpure
7 dl vatten + ev
blötläggningsvatten
1.5 st svamp- eller
grönsaksbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
4 dr tabasco eller en doft
av cayenne
2 msk sherry
Tillbehör:
2 dl lätt creme fraiche
1 finhackad röd lök
1 dl hackad persilja
Gör så här:
1.
Blötlägg
kantareller 1 timme
2.
Fräs löken
glansig i smöret. Sila upp svampen, men tag vara på blötläggningsvattnet, fräs
svampen några minuter m löken.
3.
Kör ner tomatpuré, o vetemjöl, och vispa
ner vatten+ blötläggningsvatten i omgångar
4.
tillsätt buljongtärning, grädde, citron,
tabasco och sherry
5.
Sjud
soppan i 10 min, servera den het med tillbehören i separata skålar
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKPGWVdX0x4j1LNTt03ZiecNQlM-OOt5-oYQ107Un7k4kqeyF-yM0-y6TNCN2iv_luETvFAjIWfHcw6eNtXCWrS4o7ay_ArtwJsT4__B3Bn_usjrEhgjtYSnhYMzHyPVfaZnSt6TOn1k0/s640/IMG_0507.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar