Jag känner mig väl inte direkt som någon utpräglad
”rojalist” men jag har funderat lite extra de sista dagarna.
Indien firar 64
år av frihet och självständighet. Folket är tacksamma trots fattigdom på många
sätt. Det visas vördnad och respekt för överheten. Glädje över friheten!
Jag kan ändå inte fatta hur ”journalister och vi” behandlar
vår kung. Han är ju ändå en människa som du och jag, den som är utan skuld kan
ju kasta första stenen tycker jag! Jag läste om en journalist i Thailand som uttalade sig
kränkande mot kungen, han fick 10-års fängelse. Kanske inte så vi ska ha det
men….lite heder och hyfs kan vi väl ändå kosta på oss.
-
rätt till fri sjukvård när det börjar värka
någonstans,
-
som funktionsnedsatt inte vara bortglömd,
instängd och förvisad till ett liv i tiggeri,
-
rättighet att påtala fel och brister i nästan
alla sammanhang,
-
möjlighet till utbildning om du är rik eller
fattig
Ja, listan kan bli hur lång som helst.
Har vi fått det så bra att självklarheterna har övergått
till likgiltighet och tristess? Jag tycker det är dags att visa vördnad,
respekt och kärlek till vårt fosterland. Tacksamma för vår frihet och
möjligheter.
Här kommer ett smidigt recept på Creme Brulee. Du behöver inte koka upp smeten innan och inget vattenbad i ugnen utan bara rätt in i ugnen. Jag prövade igår och det var jättesmidigt! Servera med färska bär och kanske en kula glass.
Crème Brûlée à la Leila5 dl vispgrädde 1 dl mjölk 5 st äggulor 1 dl strösocker 1 st vaniljstång, färsk
Gör så här
1. Crème Brûlée
Sätt ugnen på 95 grader, varmluft.
Sätt ugnen på 95 grader, varmluft.
2. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
3. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
4. Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt. Om du inte har varmluftsugn, ställ formarna i vattenbad.
5. Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
6. Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
7. Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller
bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar