tisdag 19 februari 2013

Tomatbearnaise


Visa OMSORG.

Att få känna att någon bryr sig, någon som visar lite omtanke är en väldigt stor upplevelse. En upplevelse som stannar kvar länge, kanske för alltid.
Min familj och Carina's har nästan alltid "firat" semester tillsammans sedan vi fick våra barn, alltså i mer än 30 år. Så många underbara minnen man har! De sista åren blev det Thailand och vi är väl lite enkelspåriga för vi reste ofta tillbaka till samma platser vilket gjorde att vi fick många thailändska vänner. När vi var där nu i december kom Mayree och Kae med ett underbart vacker ljus som de ville att vi skulle tända på Cina's grav, ett ljus från alla på Lauguna. Det blev tårar och kramar. Vilken omtanke!
Cina och Mayree på vattenfestivalen



Till Jul fick jag och Lg en annorlunda omtanke som värmde djupt. I tidningen  "Lantliv" hade Sanna tänt ett ljus för våran Axel. I samband med att hon gjort reportaget hade det varit Axels dödsdag.Vilken omtanke!

Vad viktigt att vi tar oss tid och tänker till och visar lite omtanke. Ibland kan ett litet sms räcka för att en dag ska bli extra bra!
Visa omtanke!




































Här kommer en väldigt god sås som Eva och Anders gjorde hos oss en midsommarhelg. Passar till många saker men vid det tillfället tror jag vi åt en fin entrecote. (receptet kommer från Allt om Mat Sommar 2003) Och den ska serveras kall.


TOMATBEARNAISE
Det här behövs till reduktion:
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
0,5 tsk krossad vitpeppar
1.5 msk finhackad gula lökar
1 msk finhackade persiljestjälkar
1 tsk torkad drago
Sås:
0,5 dl persilja, finhackad
0,5 fint tärnade soltorkade tomater i olja
2 msk tomatketchup
2 dl creme fraiche
0,5 tsk salt
Gör så här:
1.     Blanda samman alla ingredienser till reduktionen och koka in all vätska i hacket
2.     Blanda sedan samman reduktionen med såsingredienserna och smaka av med kryddningen. Låt den gärna stå kallt och dra till sig smakerna. Går att göra flera dagar innan du ska festa till det.


1 kommentar:

  1. *torkar en tår* Underbara ord som alltid från kloka dej!
    Tack för påminelsen!
    Kram i massor K

    SvaraRadera