torsdag 4 oktober 2012

Västerbottensflarn




Av goa väninnor fick jag för några år sedan en superpresent, jag fick en överraskningarnas resa till  Jukkasjärvi med övernattning på Ishotellet. Det var snöstorm och klass 1 varning från SMHI! Allt gick dock bra och upplevelsen var något utöver det vanliga. Jag önskar ni tar er tid att uppleva denna fantastiska skapelse någon gång i livet!

Tagit plats i baren och väntar på något gott!

Idag blir det en kall "ostpaj". Vi använde den ofta som ett tillbehör till sill eller löjrom. Kompetterade med rödlök och kanske lite creme fraiche.
Festligt och smidigt att förbereda och lätt att dekorera vackert om du lägger det som portionsbitar på en vacker tallrik.

Skulptur i ett av sovrummen

Från vårt sovrum, minus 5 grader. Här sov vi tre damer och hade fantastiskt roligt. Vi gjorde bara en dumhet! Vi hade med en egen flaska rött och tömde upp i våra isglas. som strax smälte. Oj vad vi fick städa, skrapa och laga igen fula röda märken.
Tack Anne, Inger, Helene och Agneta för ett oförglömligt minne!


Västerbottensflarn
25 port (ja..det är ett gammalt hotellrecept)
Färdig smördeg
750 gr västerbottenost alt smakrik ost du gillar
5 dl vispgrädde
15 äggulor
Salt & peppar




Klä runda pajformar med smördeg Grädda skalen i ugn 200 grader ca 20 min.
Rör ut osten i grädden, tillsätt ägg, salt och peppar. Värm blandningen utan att koka. Slå cremen i pajskalet och låt stelna i kyl.
Servera i tårtbitar till sill, grad strömming, löjrom lite rödlök och crème fraiche eller använd fantasin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar