måndag 5 november 2012

Champinjon-sallad


Nu stängs luckorna i väntan på en ny vår.

Det är aldrig kört!

Ja så säger min "fröken Birgitta" i utvecklingspsykologi. Hon kan prata om det värsta som kan hända och lite till, i livets alla skeden, men plötsligt står hon framför oss och sträcker ut händerna och säger "det är aldrig kört". Vilka bra ord!
Det finns en bok med samma namn med små berättelser från livet. Här kommer en:
Det berättas om bonden Flemming som arbetade på fältet som vanligt. Plötsligt ropar någon på hjälp, bonden springer mot ropet. Finner en ung man som gått ner sig i ett träsk och under dramatiska omständigheter lyckas bonden hjälpa pojken.
Nästa dag kommer en elegant adelsman till gården och presenterar sig som far till pojken som Flemming räddat. Han erbjuder Flemming en stor summa pengar som tack, men Flemming tackar nej och säger att han bara gjort vad en medmänniska skulle gjort.. Flemmings son dyker upp och Flemming presenterar stolt sin son Alexander.
Då har adelsmannen ett förslag." Låt mig ta hand om din son och ge honom en bra utbildning. Om han är det minsta lik sin far kommer kommer han att växa upp till en man som du kan vara mycket stolt över".
Och så skedde också. Flemmings son tog sin examen vid St Mary's Hospital Medical School i London. Han blev senare känd som sir Alexander Flemming, mannen som upptäckte penicillinet.
Några år senare insjuknade adelsmannens son i lunginflammation. Botemedlet? Penicillin. Adelsmannens namn? Lord Randolph Churchill. Hans son? Winston Churchill.

Idag har vi börjat "hösta in" i Paradiset. Tömma krukor och ställa in möbler. Då upptäckte jag hur persiljan växte så det stod härliga till. Vilken härlig krydda och matdekoratör. Nästa sommar blir det ännu mer persilja tror jag.
Här kommer ett gott tillbehör i persiljans tecken! Gammalt och väl beprövat!

Champinjon sallad.

200 gr färska champinjoner
1 msk vinäger
1,5 msk vatten
1,5 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
Massor av persilja.
Nu har min omtänksamme man fixat en" leksak" - du milde vad roligt det är att "räfsa" löv och tallbarr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar