onsdag 5 december 2012

Snittar med julskinka och senapscreme



Hemliga resor

Något roligt vi gjort några vänner tillsammans är att göra hemliga resor när någon fyllt år.
När Lisbeth och Monica fyllt år fick de en inbjudan av mej, Cina och Ann, där det stod att de skulle stå redo vid dörren kl 05:00 på morgonen iklädd casual klädsel, snygg handväska solglasögon och pass. Vi åkte till Ritz i London och drack afternoon tea och shoppade. Minns av vi köpte biljetter av Ryian Air för 2:-/person, vi var hemma sent säkert tre på natten. Det gjorde ju inget för det var rätt kul och gå till jobbet nästa dag och berätta att igår var vi i London och tog en kopp tea!
Jag och Cina fick också en hemlig resa. På vår inbjudan stod det att vi skulle ta med pyjamas, stövlar, morgonrock och badmössa!!.  Vi skojade till det och tog på hela munderingen med en gång medan vi väntade på att bli upphämtade. Vi for till Båstad för övernattning med champagnefrukost. sälsafari, Hallands väderö och varmbadhuset i. Torekov. Så fantastiskt roligt vi hade!
Ja, vad ville jag säga?  Glöm inte bort i all stress att göra roliga saker med Era vänner, det är sådana minnen ingen ta ifrån oss. När jag hittade den här lilla minnesboken idag med bilder blev jag helt varm och rörd till tårar. Tänk vad mycket roligt vi gjorde med Cina och det får vi nu minnas och glädjas åt! Jag skickar med en kavalkad av bilder på Cina och mej- för det är så här vi minns henne!















Champagefrukost i Monicas o Ulfs säng













Lunch i Torekov






Nyfikna för här inne bor det en prinsessa!










Nu kommer ett recept på snittar som är toppen att bjuda på till glöggen festligt och lite knorr på den vanliga julskinkan!



Snittar med julskinka och senapscreme
6 st snittar
3 skivor kavring
smör att steka brödet i
! ask ruccola
6 st ganska tunna skivor julskinka
Senapscreme
3 msk grovkornig senap
1,5 dl majonnäs
2 tsk rivet apelsinskal
1 granatäpple till garnering




Gröpa ur granatäpplet och låt rinna av. Gör senapskrämen, bara att blanda och ställ i kylen. Skär varje skiva bröd i trekanter. Stek brödet gyllenbrunt på varje sida. Lägg upp bröden på ett vackert fat. Fördela sallad på skivorna som svalnat, sedan skinka. Lägg på en klick senapscreme och garnera med granatäpplen.

2 kommentarer:

  1. Du och dina ord är underbara! Du skriver så vacker och får mina rårar att rulla ner för kinderna! Du är sååå bra! Tack för en superbra blogg!
    Kram fina du <3

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga minnen =)
    Strofen nedan tycker jag är så fin och även tröstande på något sätt;
    "större än sorgen är glädjen att minnas"
    Och visst blir man varm i hjärtat när man ser dina fina bilder på Ert goa gäng!
    Stor kram <3

    SvaraRadera