fredag 22 juni 2012

3 HEMLIGHETER och En höjdare från Hotellet!

Glad Midsommar kära vänner!
Nu ska jag avslöja en hemlighet!
Tavlan från Thailand som sitter längst in i baren har två berättelser.
Den har suttit i Maria's home i Thailand och varit med i Tsunamin 2005. Den spolades upp ca 200 meter från havet. Nu hänger den i vår Tallbar. Tack Ronald!
Men...... den döljer ännu en hemlighet!
Vårt barskåp!
MYSIGT VA!!

Nu kommer ett gammalt recept som duger till det mesta, bröllop, buffé, årsdag eller bara fest. Håller sig i kylskåpet länge och bara älskas av alla. Komplettera med potatis och sallad som du gillar, funkar även med potatisgratäng. Viktigt är dock att du inte steker oxfilen för länge!

Dubbelmarinerad oxfilé


Ca 500 gr oxfilé till 4 pers

Marinad 1:

2 msk soja
1 msk hoisinsås
0.5 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker

Marinad 2:

0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl vatten
2 dl god olja
1 tsk salt
0,5 tsk krossad svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl hackad persilja
2 msk hackad kapris

Blanda samman marinad 1 och slå den över filen i en plastpåse. Marinera i minst 3 timmar, vänd då och då.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg filen på galler och stek i ugnen med sticka till 65 grader. Det tar ca 40 minuter, vänd filen i gång under stekningen.
Svep in filen i folie och låt kallna.
Skiva filen i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg allt i en form och slå på marinad 2, låt stå i minst 4 timmar.

MÅSTE KOMPLETTERA MED EN "BRÄDA" SOM HÄNGER PÅ MIN STRANDPROMENAD PÅ TALLHOLMEN!!
DETTA ÄR HEMLIGHET NR 3! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar