Solnedgång på Tallholmen 2011. I regnet väntar jag på kommande sommarkvällar! |
Nu är midsommar till ända 2012. Vi har fått förmånen att även i år umgås med flera generationer. Äldst är två pigga 89-åringar där damen ifråga själv rattar bilen till sillfesten!
Vi saknade dock en av midsommarens "färgklickar". Livet är inte alltid rättvist .
Nu ska du få smaka på vår fiskgryta/ soppa. Även den lagar vi på vår Morbergs häll. Jag kokar stommen till soppan i god tid och sedan är det bara att värma med räkor och fisk. Lägg i laxen först för den tar längst tid.
Lätt att laga till många och så enkelt att förbereda allt i tid. Servera med ett gott bröd och Bregott med havssalt.
![]() |
Del av en av mina tavlor! |
Här har jag säkert fiskgryta till 16 personer, betänk att fatet rymmer 35 liter! |
Maria och Lg’s FISKGRYTA
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 st laxfiléer max 100gr
360 g kräftstjärtar
8 st musslor
1 st purjolök, stor
2 st tärningar fiskbuljong
2 msk curry
6 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
370 g krossade tomater
360 g räkor, skalade
35 g dill, djupfryst
Gör så här
1.
Strimla purjolöken, fräs i gryta ihop med vinet.
2.
Ha i de krossade tomaterna, buljongen och grädden.
3.
Låt koka upp lite, sänk värmen låt sakta sjuda i 20-30 minuter.
4.
Skär laxen diagonalt i bitar, 2 cm, och lägg i dem. Låt det sjuda, inte koka, i
ca 10 minuter.
5.
Ha i dillen.
6.
Det sista du lägger i är musslorna, kräftstjärtarna och räkorna. Låt sjuda max
5 minuter till.
Dessa två fyller 90 år nästa år ! Fru Wiss och Herr Clewåker |
Grabbarna Ahlström passar på att ta ett nattdopp! Heja Blåvitt! |
Åhh den ser verkligen såååå underbart god ut! Den måste jag prova! Tack!
SvaraRaderaKram K