söndag 17 juni 2012

Flaggan vajar på Tallholmen!






Detta är en rätt vi ofta äter i Thailand. Där gör man den oftast med kyckling- Minced chicken/ Lab Gai.
En härlig sommarsallad som vi gör ute på vårt Morbergs fat. För ett par år sedan skickade jag Per ett mail och ville ha samma stekhäll som han. Vi fick komma upp till hans sommarställe utanför Trosa och köpa ett av hans gode vän. Numera vet jag att Ekerö Möbler säljer dem.
Du som inte har förmånen att äga Morbergs favorit kan istället ta en gammal wookpanna och ställa i kolgrillen.


Grabbfest- säkert 30 hamburgare på hällen!

Minced pork

1/2 kg fläskfärs
1 klyta vitlök, finhackad
1st charlottenlök, hackad
1/2 st jalapeno, hackad urkärnad, gärna mer
1/2 st lime, pressad
i msk fisksås
1 tsk sriracha, chilisås
1 tsk råsocker
i msk matolja
2 dl hackade örter,tex koriander och basilika
salt, peppar
2 st krispsallad, romansallad eller rucolla
1 dl jordnötter hackade
lime till servering
Blanda färs, lök och jalapeno
Blanda lime, fisksås, socker och chilisås i en annan bunke.
Hetta upp olja och stek färsen grynig, det tar en bra stund.
Tag av färsen och blanda ner såsen och låt dra någon minut.
Servera med sallad typ roman som du skär i lagom bitar.
Toppa m jalapeno och jordnötter,
lime ev extra chilisås
Allra sist massor av hackad KORIANDER!
Receptet är för 4 personer men gillar du detta så går det åt 250 gram färs per person. Den "krymper" en hel del.

Så här är livet när man bor på en ö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar