måndag 18 juni 2012

Nu får du får smaka på lite gott från Paradiset.












Välkommen in och se hur vi har det i Direktör Oskar Ljungbergs jaktstuga. Här har tiden stått stilla sedan 30-talet.  Oskar hade ön som sin skjutbana där man kom i roddbåt från Tallnäs. Sköt lerduvor och på en springande pappershare. Det dukades upp picknick och serverades punsch. Vi har bevarat allt som det var tom de gamla stålbottnarna i sängarna är kvar. Detta är en liten pärla i paradiset som vi vårdar väl och där våra gäster får sova och inandas tidens vingslag.

Nu ska du få ett recept på en annorlunda och god Ceasarsallad. Framför allt går dressingen så snabbt och lätt att göra. Vi har ibland bytt ut räkorna mot rimmat fläsk som vi grillar ute, det blir en spännande och ljuvligt god sallad det också. 


Inför en viktig sommarvecka vill jag skicka med några ord av Tomas Sjödin som sitter på min "toavägg". (också en av mina idoler)


Ceasarsallad med chiliräkor


600 gr råa gambas, eller tigerräkor( du hittar dem i Asienaffären)
3 msk sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära
2 huvud romansallad
1 pkt bacon
1 st ciabatta, god olivolja
Ceasardressing
2 st äggulor
2 msk rödvinsvinäger
1 klyfta vitlök
flingsalt
svartpeppar fr kvarn
1 dl god olivolja
1 dl solrosolja
0,5 dl mjölk
1 bit parmesanost
0,5 citron, saften
några droppar tabasco


  • Blanda chilisås, soja, riven vitlök o ingefära i en skål . Låt räkorna marinera.
  • Gör dressing i matberedaren med kniven. Vispa samman gulor med vinäger, vitlök, salt och peppar.
  • Slå i oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt övriga ingredienser.
  • Bryt brödet i bitar och slå över lite olivolja o salt. Rosta i ugnen på bakplåtspapper.
  • Grilla räkorna på grillen alt stek i grillpanna.
  • Ta ett stort vackert fat. Bryt salladen och häll över dressing. Lägg på varma räkor och bröd. Strö över lite persilja som dekoration. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar