Nu är faktiskt klockan nästan 02:00 slagit på natten och datorn har blivit min tröst. Vi har haft en härlig kväll med bästa vänner. Mycket Cina prat har det varit. Mitt i djup sorg är det mycket leende på våra läppar. Tack Cina!
Tårtan som kommer kan jag säga att vi gillar hon och jag!!!!!!!
Det här behövs till
ca 12 bitar
1 skiva färdigköpt marängbotten
Phillyglass:
2 gelantinblad
1 vaniljstång
2 dl socker
4 gulor + 4 äggvitor
200 gr philadephiaost
4,5 dl vispgrädde
Servering:
Hallon eller (och) jordgubbar
Gör så här:
1.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vtn 5 min
2.
Dela och skrapa ur kornen ur vaniljen.
3.
Skilj gulor och vitor i varsin bunke. Vispa
gulorna pösiga med socker och vanilj. Vispa därefter ner osten.
4.
Vispa grädden för sig och vänd ner den i
äggsmeten.
5.
Ta upp de blötlagda gelantinbladen och smält dem
i en skål över vattenbad. Blanda i några matskedar av gräddsmeten och blanda
sedan ner allt i resten.
6.
Vispa vitorna till toppigt skum och blanda ner
dem i gräddsmeten.
7.
Lägg marängbotten i en form med löstagbar kant.
Fyll på med smeten och frys i minst 5 timmar. Plasta väl så den inte tar smak
av annat om du gör flera dagar innan.
8.
Ta ut och dekorera tårtan med bär du gillar. Låt
den stå 45 min i rumstemperatur innan du serverar.
9.
LÄGG TÅRTAN PÅ DITT VACKRASTE FAT och låt det
ligga lite bär runtom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar