tisdag 10 juli 2012

FRÖKNÄCKE









Visst är det skönt med lite sommarregn kontra detta!
"Dagarna kommer och går likt beslöjade gestalter, sända från fjärran vänligt land; men de säger ingenting; och om vi inte brukar de gåvor de bringar, bär de bort dem lika tyst." förklarade Ralph Waldo Emerson.
Det är så lätt att hamna i tanken att den här dagen inte spelar så stor roll, (det bara regnar ju) eftersom du har så många andra dagar har framför dig. Men ett underbart liv är inget annat en en lång rad underbara, väl förvaltade dagar som följer efter varandra. Precis som pärlorna i  ett vackert halsband. Varje dag räknas och har betydelse för hur slutresultatet blir. Gårdagen är förbi, morgondagen vet vi inte så mycket om- nuet är faktiskt det enda du har till förfogande. Investera klokt trots att regnet bara öser ner.
Jag har idag ägnat mig åt en favorit syssla: röjsåg med lina eller klinga, spelar ingen roll. Därefter 2 timmars svampplockning med lånad vove. Nu står 2 fina västerbottenpajer i ugnen, en till mig och en till vovens husse som tack för lånet. (receptet finns på tidigare blogg)
Skönt under den gamla eken idag!
Nu är bryggflaggan hissad i väntan på solens återkomst.
Nu kommer det ett recept som jag fått av "Äppelblomman"(en känd bloggare). Ett knäckebröd som är supergott, superlätt att göra, dessutom supernyttigt och passar bra till GI kost och LCHF. Något att förgylla tiden med i väntan på solens återkomst.
          Fröknäcke
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber (Finns i hyllorna där glutengrejerna är i affärerna.)
1 msk Fiberhusk
½ dl smör
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.





1 kommentar:

  1. Ha ha en känd bloggare...;-) Du är väl för söt!
    Du skriver så bra och mina tårar rinner som vanligt ner för mina kinder när jag läser dina underbart vackra varma ord!
    Stor kram till dej fina du <3

    SvaraRadera