måndag 23 juli 2012

Marinerad Kycklingfile


Favorit!
Nu vill jag dela en underbart god kyckling som vi serverade på vår Italienska buffé på hotellet. Den har tillverkats till tusentals personer. Enkel, goda smaker, hållbar  och omtyckt av nästan alla.
Ibland var det en del av massor av rätter, ibland stommen i en buffé. Måste prövas!
Solnedgång på Tallholmen

Kycklingfilé med tomat och oliv
Dressingen gör kycklingen saftig och tillbehören skapar det Italienska stuket.
Det här behövs för 10 personer (buffé):
7 kycklingfiléer ca 900gr
I msk smör
1 tsk salt
1 krm svart peppar
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
1 dl grovhackade örter, basilika och timjan
Dressing
2 dl god olivolja
4 msk röd balsamvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Bryn kycklingen i smör på en stekpanna
Lägg över i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Låt svalna och skiva kycklingen i tunna skivor och lägg på ett fint fat.

Strö över strimlade tomater och oliver samt örter.
Häll sedan över dressingen.
Låt stå minst en timma innan serveringen.
Ska du förbereda fest kan du göra klart denna rätt flera dagar innan den ska ätas..
Till denna rätt brukar jag servera ett gott bröd, en god sallad, goda ostar, kanske någon form av potatis eller pasta. Varför inte en gammaldags bakpotatis? Låt fantasin flöda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar