måndag 9 juli 2012

Vägvisare och Grissini

s

Vägvisare på Tallholmen


Halvtid.

Ja, så heter boken vi fick av en god vän. Den handlar om att ta sig lite tid och fundera på om man är på rätt väg och gör det man vill i livet så det känns meningsfullt.
Tomas Brunegård (Vd Stamepen AB) skriver i bokens förord. -Du som lever det perfekta livet- och vill leva så tills du dör- behöver inte läsa denna bok. "Vissa saker löser man bara med årsringar". Ibland känns det som om denna insikt glömts bort i en tid då åldersfixeringen snedvrider förnuftet. För alla oss som befinner sig mitt i livet är detta goda nyheter, Insikten om att denna tillvaro inte är genrepet, utan själva föreställningen är viktig för att kunna leva ett innehållsrikt och meningsfullt liv. Det gäller bara att ta itu med det. Och kom ihåg- allt är möjligt.



Så passa nu på när du har lite ledighet att reflektera och fundera över vad du. Ta tid att läsa, tid att tänka och skogspromenader. Ta med dig kassen och fyll den med skogens gula guld, just nu växer dom så det knakar.
Idag blir det ett recept på Grissini som vi gjorde förra sommaren. Vi tog med dem ut i båten när vi fiskade och njöt av dem där med något gott att dricka till. Tror att det var Ernst Kirchtieger som lärde mig!

Grissini med lufttorkad skinka och rosmarin

DEG:
50 gr jäst
Fina "kanta-meller"
3 dl vatten
50 gr smör
2 tsk salt
1 tsk socker
6 dl vetemjöl
TOPPING:
1 st äggula
200 gr lufttorkad skinka
0,5 knippe rosmarin
1 dl riven ost
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula jästen i en degbunka
  2. Värm vattnet till 37 grader, rör om så jästen löser sig
  3. Smula smöret och tillsätt övriga ingredienser
  4. Arbeta degen så den känns smidig. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord, kavla till rektangel, ca 40 X 30 cm. Pensla äggula över degen.
  6. På ena halvan lägger du skinkan och andra halvan rosmarin och salt. Strö ost över allt.
  7. Skär degen i 3 cm tjocka skivor. Ta dom långa bitarna över en plåt och vrid grissinin några varv.
  8. Grädda i 175 grader ca 30min, tills de fått färg och blivit knapriga.
Nu blommar både gula och vita näckrosor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar